Дев’ята річниця прийняття Закону України «Про пробацію»

Дата: 14.02.2024 16:00
Кількість переглядів: 25

Дев'ять років тому, а саме 5 лютого 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про пробацію».

 

Згідно даного Закону пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

 

Пробація України — можливості для змін! Це лозунг пробації України, який містить багатогранну філософію таких можливостей — від зміни правосвідомості та життя окремого правопорушника, зміни підходів до реабілітації правопорушників, прав жертв правопорушення та інтересів громади — до зміни суспільства і держави у цілому. Завдяки плідній співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування, волонтерами пробації, громадськістю, ми рухаємося в напрямку позитивних змін життя, як окремої людини так і громади в цілому.

 

Прийняття Закону України «Про пробацію» стало гарантом правового забезпечення для осіб, які вчинили правопорушення – отримати можливість змінитися без ізоляції від суспільства, збереження сімейних стосунків та звʼязків у громаді, подолання шкідливих звичок і зміна прокримінального мислення, отримання підтримки на шляху до змін та реалізації свого потенціалу, збереження роботи та житла. Мати супровід за індивідуальним планом на шляху до змін.

 

А для суспільства та держави в цілому – захист від небезпеки протиправних дій, зниження злочинності, попередження вчинення повторних злочинів, зменшення кількості ув’язнених осіб, позитивний економічний ефект: утримання правопорушника у місцях позбавлення волі набагато дорожче для держави, ніж перебування на пробації, дотримання міжнародних стандартів та європейських цінностей.

 

Пробація з кожним роком активно розвивається. Спільно з партнерами пробації ми виконуємо цю суспільно важливу місію та розбудовуємо систему пробації!

Одним з чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій покладених на пробацію, волонтерів пробації. Для збезпечення більш ефективного проведення соціально-виховної роботи із клієнтами пробації Миргородський районний сектор № 2 з питань пробації запрошує до співпраці волонтерів. Волонтер пробації - фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов'язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі. Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи. Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації. Пріоритетним для органу пробації залишається напрямок профілактики негативних явищ.

Для отримання детальної інформації пропонуємо звертатися до Миргородського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, за адресою: Полтавська область, м. Лохвиця вул. Гоголя, 19, начальник – Левченко Сергій Віталійович, тел. 095-590-80-40.

Начальник Миргородського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області

                                                                       Сергій ЛЕВЧЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень