Фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» провели аналіз та виявили можливі ризики по двох закупівлях Полтавської громади

Дата: 31.01.2024 09:12
Кількість переглядів: 29

Скасований тендер і розірваний договір із підрядником. Результати розгляду двох закупівель Полтавської громади. Йдеться про капремонти ДЮСШ «Полтава» і ДЮСШ №4. По обох фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» провели аналіз та виявили можливі ризики. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Щодо закупівлі по ДЮСШ «Полтава» фахівці Бюро економічної безпеки виявили порушення й спрямували замовнику рекомендацію розірвати договір. Громада до неї дослухалася. Підписано додаткову угоду щодо розірвання договору за взаємною згодою сторін», – розповів Філіп Пронін.

За його словами, на контролі тримали й ситуацію з повторним тендером щодо капремонту ДЮСШ №4.

«Він відбувся, було сформоване повідомлення про намір підписати договір підряду. Єдиним учасником і переможцем стала компанія, що й попереднього разу. Фахівці БЕБ знову проаналізували процедуру й документацію. Виявилося, що навіть дещо зміненим замовником кваліфікаційним критеріям підприємство не відповідає. Зокрема не має матеріально-технічного обладнання й фінансової спроможності виконувати роботи. Це підтверджує звітність. Після засідання замовник тендер скасував», – додав очільник області.

Він наголосив, що робоча група продовжує працювати, аби кожна копійка платників податків була використана прозоро та раціонально. Відкритість, фаховість і готовність до рішучих дій – складові діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень