Громадське обговорення з формування Завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Сенчанської сільської територіальної громади

Дата: 03.11.2023 11:07
Кількість переглядів: 154

Сенчанська територіальна громада розпочала процес проходження підготовчого етапу Комплексного плану просторового розвитку території Сенчанської територіальної громади.

Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади - одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

Громадою було проведено соціологічне опитування, що включало отримання думки від мешканців та підприємців Сенчанської територіальної громади. Результати опитування склали основу аналізу сильних, слабких сторін, можливостей та загроз Сенчанської територіальної громади, ознайомитись з якими можливо на офіційному сайті громади.

Під час розроблення завдання було враховано законодавчі та нормативні документи: п. 42 частини 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 16, 16¹ Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», Постанову Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 №926 «Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації».

Замовником проекту містобудівної документації є виконавчий комітет Сенчанської сільської ради Полтавської області, а розробником – ТОВ «УКР-ГРУППРОЕКТ». Підстава розроблення – Рішення Сенчанської сільської ради від 10.05.2022 р. № 7.

З текстовою частиною зазначеного Завдання можна ознайомитися за адресою: с. Сенча, вул. Травнева, 2 (відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та комунальної власності)

Відповідальним за забезпечення організації розгляду пропозицій громадськості є начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та комунальної власності Дарія ЛЕПСЬКА

Стратегічна сесія – публічний захід громадського обговорення з формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Сенчанської сільської територіальної громади.

До участі у стратегічній сесії запрошуються усі зацікавлені мешканці Сенчанської сільської територіальної громади.

Відбір учасників буде здійснюватися відповідно до переліку основних заінтересованих сторін розвитку територіальної громади із забезпеченням принципу пропорційного представництва локальних територіальних громад, ключових спільнот громади, представників заінтересованих сторін, а також органів місцевого самоврядування.

Заяви на участь у стратегічній сесії приймаються на ім’я сільського голови за адресою: Полтавська обл., Миргородський р-н, с. Сенча, вул. Тревнева, 2 та на e-mail: sencha.arh@gmail.com  з 3 листопада до 7 листопада 2023 року. Форма заяви додається.

ЗРАЗОК ЗАЯВИ УЧАСНИКА СТРАТЕГІЧНОЇ СЕСІЇ

За результатами розгляду поданих заяв робоча група сформує перелік учасників стратегічної сесії. Стратегічна сесія щодо завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Сенчанської сільської територіальної громади відбудеться 7.11.2023 об 11:00 у приміщенні Сенчанського СБК за адресою с. Сенча, вул. Травнева, 2.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень