Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо організації співробітництва територіальних громад у межах повноважень відповідних органів місцевого самоврядування з питань охорони здоров’я населення.

Дата: 15.12.2022 14:46
Кількість переглядів: 180

З 15 по 21 грудня 2022 року триватимуть Е-консультації з громадськістю щодо підвищення якості надання вторинної (утримання) суб’єктами співробітництва підприємств, установ та організацій комунальної форми власності інфраструктурних об’єктів, а саме: Комунального некомерційного підприємства «ЛОХВИЦЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ» на платформі https://consult.e-dem.ua/

В Е-консультаціях можуть брати участь жителі Сенчанської громади територіальної громади, яким виповнилося 18 років.

Ініціатор консультацій: заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна ГАЙДАМАКА.

Суть питання: КНП «Лохвицька міська лікарня» Лохвицької міської ради перебувало у спільній власності територіальних громад Лохвицького району і було створене для надання медичних послуг та отримання кваліфікованої вторинної (спеціалізованої, стаціонарної і амбулаторної) медичної допомоги, яке з 2022 року рішенням сесії Лохвицької міської ради передано у комунальну власність Лохвицької територіальної громади (далі - Лохвицька громада). Підприємство розташоване на території Лохвицької громади, проте повноваження розповсюджуються на території обох територіальних громад. Відповідно до норм Бюджетного кодексу України та Закону України «Про співробітництво територіальних громад» такі послуги мають надаватись відповідно до укладених договорів про співробітництво територіальних громад у формі спільного утримання комунальної установи.

Надання населенню більш якісних медичних послуг та найбільш ефективно використовувати фінансові ресурси громад можливо лише шляхом співробітництва територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва КНП «Лохвицька міська лікарня».

Кошти Сенчанської ТГ будуть спрямовані на виплату заробітної плати працівникам, оплату комунальних послуг, на покриття інших поточних витрат підприємства, для покриття витрат, пов’язаних із господарською діяльністю підприємства, здійснення капітальних видатків (оновлення чи закупівлю основних засобів, здійснення капітального ремонту тощо) та інших витрат, що забезпечують більш якісне надання медичних послуг.

Результати голосування будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Сенчанської громади, сторінці та на платформі E-DEM https://consult.e-dem.ua/polls/987

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень