День Української Державності 2022!

Дата: 28.07.2022 11:12
Кількість переглядів: 112

У Сенчанській громаді церемонією урочистого підняття Державного Прапора України розпочався цикл заходів з нагоди Дня Української Державності.

Сільський голова Наталія Сліпухова зазначила: «Сьогодні Україна відзначає День Української Державності – нове свято, яке встановлене Указом Президента України Володимиром Зеленським 24 серпня 2021 року з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, що корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Ми є нащадками Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Запорізької Січі, Гетьманщини, які формували українську націю, формували національну самосвідомість. Ми визначили право нації на незалежність. Ми маємо власну територію, яка формувалась протягом багатьох століть. Ми маємо своє національне вбрання, свої страви, музичні інструменти, власну творчість та видатних історичних та сучасних постатей, і, найголовніше – ми маємо свою, виплекану не одним поколінням, мову. Саме вона є засобом самоідентифікації народу. Її знищували, цурались, забороняли, але вона витримала. Ми впевнені, що і зараз переможемо, бо, як би не знищували нашу самосвідомість – в нас генетично закодовано: боротись і пам’ятати, що державу можна знищити, а державність – ніколи.

Ми маємо національну символіку – Прапор, Герб, Гімн. Прапор України впродовж історичних звершень став символом боротьби за національні права українського народу, символом єдності, свободи, незалежності, нескореності та гідності».

Перед Сенчанською сільською радою зазвучав Гімн України і замайорів жовто-блакитний стяг. Ми були, є i будемо, попри будь-які намагання ворога привласнити нашу історію, окупувати наші землі, поневолити наш народ.

Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень