Сенчанська сільська територіальна громада
Полтавська область, Миргородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фемінітиви – це природно, гармонійно і красиво.

Дата: 12.10.2021 13:59
Кількість переглядів: 168

Екологиня, барменка, делегатка. Вам здаються дивними ці слова?

Нам – ні. Бо фемінітиви – це природно, гармонійно і красиво. Особливо в українській мові, яка є сприятливою для формування фемінітивів і до того ж має чітко прописані правила для такого словотворення.

У нашому суспільстві, на жаль, досі немає єдиної позиції щодо вживання фемінітивів. Комусь вони «смішно звучать», комусь «ріжуть вухо», а хтось взагалі каже, що «фемінітиви придумали феміністки» .

Такий підхід не може існувати в суспільстві, де безбар’єрність стає новою нормою. Давайте руйнувати стереотипи про «жінку-берегиню», в тому числі, використовуючи фемінітиви. Адже вони – про повагу, видимість жінок та їхніх досягнень, і про рівність. Ми зайвий раз нагадуємо про це сьогодні, в Міжнародний день дівчат.

Детальніше про цю дату, а також про фемінітиви і чому їх варто використовувати, – в «Довіднику безбар’єрності» https://bf.in.ua/

«Довідник безбар’єрності» є ініціативою і флагманським проєктом першої леді Олена Зеленська. Він створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Аналітичну та технічну підтримку проєкту надавала Безбар'єрність . Упорядниця Довідника – Тетяна Касьян, ілюстраторка – Ольга Дегтярьова. Партнерами проєкту виступили ДТЕК , Danone Fairmont Grand Hotel Kyiv , 1+1 media Доступно.UA Happy Today, Inka.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень