До уваги бджолярів та аграріїв!

Дата: 18.10.2021 15:14
Кількість переглядів: 373

   Некомерційна громадська організація "Гранд Експерт" створила  інтернет систему оповіщення (посилання https://www.grand.expert/ua/) , яка дозволяє зменшити шкідливий вплив хімічних речовин, які використовуються людьми в процесі захисту рослин, на навколишнє середовище, на людей, тварин, рослини, продукти тваринництва та рослинництва, дає змогу  оперативніше співпрацювати бджолярам та виробникам сільськогосподарської продукції.

   Проект створений за ініціативою українських бджолярів і є безкоштовним ресурсом, на якому аграрії сповіщають де, коли і чим буде проведена обробка полів ЗЗР. Сервіс «Гранд Експерт» дозволяє власникам розташованих у 10-кілометровій зоні від місця обробки пасік отримувати СМС-повідомлення з інформацією про використання ЗЗР.

   Тепер пасічники можуть скористатися безкоштовним сервісом сповіщення «Гранд Експерт»  та дізнатися про майбутні обробки агрохімікатами. Сповіщення приходить на мобільний телефон бджоляра, що зазначив місцезнаходження своєї пасіки у відповідному районі, який співпадає з місцем проведення агрохімічних обробок. Таким чином, цей сервіс встановлює між бджолярем та агровиробниками відповідальні взаємовідносини, які засновані на відкритості та своєчасному попередженню.

 Адже так само, як пасічник може не знати про проведення обробки через недбалість фермера, що не сповістив місцевий орган самоврядування, так і свідомий аграрій може не здогадуватись, що десь у лісосмузі причаїлася незареєстрована пасіка що "кочує", господар якої не навідувався до місцевої сільради.

  На сайті розміщена цікава інформація про бджільництво України, відеопрезентація, інструкція для осіб, зацікавлених в отриманні сповіщення про плановані хімічні обробки, інструкція для осіб, які планують проводити хімічні обробки.

  Рекомендую, для налагодження співпраці та недопущення отруєння бджіл пестицидами,  бджолярам і аграріям територіальних громад району зареєструватись на сайті та користуватись даним ресурсом.

В. Залізняк , головний спеціаліст відділу фітосанітарної безпеки

Миргородського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень