ВІЧЕ ПАМ'ЯТІ в Шумейковому урочищі!

Дата: 21.09.2021 14:24
Кількість переглядів: 381

   Ідуть роки, невпинно відділяючи нас від трагічних подій суворої осені 1941 року. 80 років минуло відтоді, як в Шумейковому урочищі відбувся нерівний бій, в якому загинуло декілька тисяч солдат, штаб та Військова Рада Південно-Західного Фронту. Ціною їх життя було зірвано блискавичний гітлерівський план наступу на Москву.

   18 вересня 2021 року о 18.00 відбулося віче пам’яті, присвячене вшануванню загиблих воїнів, які назавжди залишилися в священній, политій кров’ю землі урочища.

   Люди зібралися біля місця першого поховання командуючого фронтом, генерал-полковника М.П.Кирпоноса, щоб вклонитися світлій пам’яті тих, хто у найважчі, найтрагічніші для нашої України часи став на її захист. Про їхню мужність, самовідданість, героїзм, про нашу вдячність та вічну пам’ять говорили у виступі перед присутніми сільський голова Сенчанської сільської ради Наталія Сліпухова, заступник голови Миргородської районної ради Олег Карабка, голова ГО «Київський клуб «Червона зірка» Владислав Таранець, поетка, вчителька Ісковецької ЗОШ I-III ст. Валентина Беля. Почесними гостями на віче була родина загиблого в урочищі члена Військової Ради фронту, секретаря ЦК КП(б) України Михайла Олексійовича Бурмістенка - син Віктор Михайлович Бурмістенко, онуки та праонуки. Віктор Михайлович висловив подяку керівництву громади та організаторам масштабного заходу – історико-патріотичного фестивалю «Минуле з нами».

   На віче пам’яті були також присутні депутати Сенчанської сільської ради, які докладають немало зусиль в справу відродження історичного минулого нашої громади.

   Доріжка, що веде до криниці-джерельця, була означена запаленими лампадками. Лунали сумні пісні. Шуміла злива, і, здавалося, саме небо проливало гіркі сльози за нашими славними захисниками.

   Загиблих бійців та командирів Південно-Західного фронту – учасників Київської оборонної операції 1941року, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до місця загибелі генерала-полковника М.П. Кирпоноса.

   Зберегти і передати наступним поколінням пам’ять про воїнів, які загинули, захищаючи Батьківщину - наш святий обов’язок!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень