Сенчанська сільська територіальна громада
Полтавська область, Миргородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прискорення вакцинації серед пріоритетних груп.

Дата: 19.08.2021 14:38
Кількість переглядів: 481

Світовий банк: Під час прискорення вакцинації слід приділяти особливу увагу вразливим та пріоритетним групам населення

Оскільки штам “дельта” швидко поширюється по всьому світу і у багатьох країнах зростає кількість випадків захворювання, надзвичайно важливо прискорити процес вакцинації. Україна успішно провела переговори щодо забезпечення великих поставок вакцин. Тепер необхідно, щоб країна спрямувала всі зусилля на те, щоб українці отримали ці вакцини. З огляду на те, що рівень зараження штамом “дельта” значно вищий, деякі вчені припускають, що рівень вакцинації у 60-70% може бути недостатнім для забезпечення колективного імунітету; можливо, необхідно, щоб рівень вакцинації сягав 80-90 %.

Зараз вакцинація доступна для всіх людей в Україні. Проте пріоритетні групи з найбільшим ризиком не повинні бути залишеними позаду. За даними Міністерства охорони здоров’я станом на 12 серпня рівень вакцинації серед медичних працівників, які перебувають на передовій боротьби з пандемією, становить все ще 69%, тоді як серед працівників галузі освіти вакциновані лише 62%. Також викликає велику стурбованість те, що рівень вакцинації серед літніх людей – людей старше 60 років – становить лише 9%, що є нижчим за середній рівень по країні. Люди похилого віку, яких в Україні налічується близько десяти мільйонів, є найбільш вразливими до важкого перебігу хвороби COVID-19, включаючи госпіталізацію та смертність. (Більше того, ця статистика стосується лише першої дози; відсоток людей у цих групах, які повністю вакциновані, значно нижчий.)

З метою прискорення вакцинації загалом, і особливо серед пріоритетних груп, Світовий банк надає підтримку Урядові України у рамках Проекту “Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні” обсягом 90 мільйонів доларів США, який надає ресурси для збільшення поставок вакцин в Україну, а також покриває витрати, пов'язані з вакцинацією людей з пріоритетних груп.

Як Україна може збільшити вакцинацію серед пріоритетних груп?

Залучення громад. Найкраще можуть спонукати людей із пріоритетних та вразливих груп до вакцинації ті, з ким у них довірливі стосунки. Це можуть бути громадські організації, які опікуються літніми людьми чи інвалідами, авторитетні керівники громад та особи, які мають вплив на суспільну думку, або державні установи, які надають цим групам послуги (такі як пенсії, соціальна допомога).

Полегшення процесу реєстрації на щеплення. Проста система реєстрації, за допомогою якої люди автоматично повідомляються про дату та місце проведення вакцинації (наприклад, за допомогою смс), є кращою, ніж система, яка вимагає повторного входу для пошуку можливості отримання вакцини.

Забезпечення умов проведення вакцинації потребам конкретної пріоритетної групи. Вакцинацію вчителів можна організувати в їхніх школах; на людей із супутніми захворюваннями можна вийти через їхніх лікарів-спеціалістів; місця масових щеплень у торгових центрах та на стадіонах можуть бути належним місцем вакцинації для середньостатистичної дорослої людини. Для людей похилого віку може бути більш ефективною вакцинація вдома або за місцем проживання з комунікацією за допомогою мобільного зв’язку.

Використання цільових стимулів, якщо це необхідно. Цільові стимули, такі як безкоштовний транспорт до та з місць вакцинації, невеликі подарунки або знижки в популярних місцях торгівлі чи магазинах, можуть покращити рівень вакцинації. Потужним стимулом можуть також стати сертифікати вакцинації.

Нарешті, слід пам’ятати, що боротьба із інфікуванням COVID-19 – це не лише вакцини. Застосовувати комплексний підхід, який включає соціальне дистанціювання та носіння масок, необхідно буде і надалі, навіть із зростанням рівня вакцинації. Без цього вірус поширюватиметься, мутуватиме і знову поширюватиметься.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень