ЛОХВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР З ПИТАНЬ ПРОБАЦІЇ ЗАПРОШУЄ ДО СПІВПРАЦІ ВОЛОНТЕРІВ.

Дата: 30.03.2021 17:13
Кількість переглядів: 282

Лохвицький районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області запрошує до співпраці громадян, які мають намір допомагати за для безпеки нашого суспільства.

Якщо ти студент вищого навчального закладу або небайдужий громадянин, володієш певними знаннями, уміннями чи навичками, які можуть допомогти у виконанні завдань соціально-виховної та профілактичної роботи з клієнтами пробації, сприяти їх працевлаштуванню, залученню до навчання чи соціально-корисної роботи, долучайся до волонтерства в пробації.

Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави, нині є високий рівень злочинності. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність,  відносини в родинах та суспільстві. Для вирішення частини цих проблемних моментів та повернення до законослухняного життя в суспільстві осіб, які вчинили правопорушення, в Україні у 2015 році створено службу пробації (Закон України «Про пробацію»)

Уповноважені органи з питань пробації працюють з такими категоріями громадян, як:

- обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь;

- особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт;

- особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк

замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт;

- особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням;

- звільнені від відбування покарання вагітні жінки та жінки, які мають дітей віком до трьох років;

- особи, які засуджені до покарання у виді обмеження волі, які направляються для відбування покарання до виправних центрів;

- особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання повноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадянським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників.

З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією здійснюється відповідно до Положення про організацію діяльності волонтерів пробації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 17.01.2017 № 98/5, передбачається, що діяльність волонтерів пробації здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про пробацію» та нормативно-правовими актами, що регулюють організацію пробації.

Волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

До волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, не залучаються:

  • особи, які мають не погашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість;
  • особи, які раніше були виключені уповноваженим органом з питань пробації зі складу волонтерів пробації через допущення дій і вчинків, які негативно вплинули на репутацію волонтера пробації, уповноваженого органу з питань пробації, порушили права суб’єктів пробації.

З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих для співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами:

37200, м. Лохвиця вул. Гоголя, 19 контактний тел. 0955908040

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень