Афганістан-то біль і смуток, чиєсь обірване життя.

Дата: 15.02.2021 10:13
Кількість переглядів: 415

Афганістан-то біль і смуток, чиєсь обірване життя.

 

                                                                 Війна буде повторюватися до тих пір, поки питання про неї буде вирішуватися не тими,

хто помирає на полі бою.

   Анрі  Барбюс

  Щорічно 15 лютого В Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Афганська  війна назавжди залишиться болем у серцях нашого народу.

  Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 3 360 загинули, в  тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення   отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідамиМи маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20, 30 років стали свідками та учасниками воєнних подій.

 Сучасна Україна не має права забувати своїх “ветеранів Афгану”. Багато з них не обирали свою долю, а були змушені йти за наказом. Їм довелося воювати в надзвичайно тяжких умовах, де все одно знаходилося місце для військового подвигу. Чимало тих, хто пройшов Афганську війну, згодом зробили неоціненний внесок у розбудову національних Збройних сил України, брали участь у миротворчих операціях нашої держави в “гарячих точках” планети, а з 2014 року героїчно захищають Україну від збройної агресії Росії.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень