Про розміщення агітаційних матеріалів

Дата: 06.10.2020 14:45
Кількість переглядів: 353

СЕНЧАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Лохвицького району Полтавської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

01 жовтня 2020  року                                             с. Сенча                                                 № 69

Про затвердження Порядку розміщення
інформаційних наметів (наметів, столів,
рекламних засобів і т.ін.) та відведення місць
для розміщення матеріалів передвиборної
агітації  для здійснення агітаційних,
інформаційних, роз’яснювальних рекламних
заходів при проведенні заходів передвиборної
агітації, заходів публічної агітації на території
Сенчанської сільської ради

 

       Відповідно до Постанови Верховної ради України від 15.07.2020 року №795-ІХ «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році», з  метою забезпечення вимог Закону України «Про місцеві вибори», Закону України «Про вибори народних депутатів», Закону України «Про вибори Президента України», відповідно до п. 5 ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», керуючись пп. 3 п. «б» ст. 38, ст. 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» для забезпечення рівних можливостей усіх кандидатів на чергових місцевих виборах у 2020 році при проведенні передвиборної агітації, виконком сільської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити Порядок розміщення інформаційних наметів (наметів, столів, рекламних засобів і т.ін.) для здійснення агітаційних, інформаційних, роз’яснювальних рекламних заходів на території Сенчанської сільської ради (додаток1).
  2. Затвердити місця для розміщення інформаційних наметів на території Сенчанської сільської ради (додаток2).
  3. Відвести місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації на чергових місцевих виборах на території Сенчанської сільської ради за переліком згідно з додатком (додаток 3)
  4. Заборонити розміщення матеріалів передвиборної агітації у місцях, не вказаних у пунктах 2, 3 даного рішення: на будівлях та спорудах, пам’ятниках архітектури, опорах ліній електропередач, деревах та місцях, де вони перешкоджають безпеці руху і погіршують естетичний вигляд села.
  5. Дане рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення
  6. Доручити секретарю сільської ради Короті Л.М. забезпечити  оприлюднення даного рішення на офіційному сайті Сенчанської сільської ради.
  7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  заступника сільського голови Сьомака С.Г. та в.о. старости Горбань О.О.

 

Сільський голова                                            В.М.Лисий

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

від 30.09.2020 № 69

 

ПОРЯДОК

розміщення інформаційних наметів (наметів, столів,рекламних засобів і т.ін.) для здійснення агітаційних, інформаційних, роз’яснювальних рекламних заходів на території Сенчанської сільської ради

    1.Цей Порядок розроблено з метою забезпечення  вільного проведення зібрань, використання, поширення інформації та виборчих прав громадян  у відповідності до Конституції України, законів України «Про інформацію», «Про вибори Президента України», «Про вибори народних депутатів України», «Про місцеве самоврядування в Україні», « Про політичні партії в Україні», « Про громадські об»єднання», « Про благоустрій населених пунктів» постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 р. № 198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правила користування ними та охорони», до Правил благоустрою та утримання території населених пунктів Сенчанської сільської ради, затвердженими рішенням 13 сесії 7 скликання Сенчанської сільської ради  Лохвицького району від 13.08.2018

       2.Розміщення інформаційних наметів (наметів, столів, рекламних засобів і т.ін.) для здійснення агітаційних, інформаційних, роз’яснювальних, рекламних заходів на території Сенчанської сільської ради (надалі – інформаційні намети) (окрім підприємницької діяльності) здійснюється у відповідності до цього Порядку та в спеціально встановлених для цього місцях.

      3.Для розміщення інформаційного намету ініціатор, не пізніш ніж за 5 робочих днів, подає до виконавчого комітету Сенчанської сільської ради заяву-повідомлення, в якій зазначається:

  • дата подачі повідомлення;
  • інформація про ініціатора розміщення інформаційного намету            ( назва політичної партії, блоку, громадської організації, ПІБ фізичної особи, адреса проживання, контактний телефон);
  • мета розміщення інформаційного намету;
  • термін  та години розміщення інформаційного намету;
  • місце розміщення інформаційного намету;
  • форми і методи гарантованого забезпечення громадського порядку під час проведення заходу, використання звукопідсилювачів;
  • відповідальний за діяльність інформаційного намету (ПІБ, адреса проживання, контактний телефон).

   4. З метою забезпечення благоустрою території місць розміщення інформаційних наметів та прилеглої території, власник інформаційного намету зобов’язаний підтримувати в належному санітарному стані  місце розміщення інформаційного намету, для чого встановити урну для сміття та прибирати прилеглу територію під час та по закінченню проведення заходу.

   5 .Інформаційні намети встановлюються таким чином, щоб не пошкодити тротуарну плитку, асфальтове покриття, інші елементи благоустрою та не створювати перешкод для руху пішоходів та проїзду транспортних засобів, не заважали встановленню інших наметів ( якщо такі присутні ) .

    6. Згідно п. 35 «Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правила користування ними та охорони», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.1994 р. № 198 забороняється розміщувати малі архітектурні форми: 

  • біля фасадів адміністративних і культових будівель,  безпосередньо біля пам'ятників, фонтанів, клумб, оглядових і панорамних майданчиків, скульптурних та інших елементів оздоблення будинків і декоративного благоустрою території;
  • ближче ніж за 20 метрів до перехресть вулиць;
  • в охоронних зонах інженерних комунікацій;
  • на зупинці громадського транспорту на відстані ближче,  ніж 20 метрів в обидва боки по тротуару від установленого дорожнього знаку, що її позначає (крім малих архітектурних форм, зблокованих з кіосками для продажу проїзних квитків);
  • на штучних спорудах (крім випадків, коли розміщення цих споруд передбачено проектом будівництва або реконструкції, погодженим та затвердженим в установленому порядку);
  • ближче,  ніж за100 метрів до залізничних переїздів.

      7.За порушення цього Порядку (в тому числі незабезпечення належного санітарного стану, засмічення території, пошкодження тротуарної плитки, асфальтового покриття, інших елементів благоустрою) ініціатор (власник) встановлення намету притягується до адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою у порядку, передбаченої ст. 152 Кодексу України про адміністративні порушення.

   8.В разі повторного порушення вимог цього Порядку проводиться демонтаж(вилучення) інформаційних наметів.

Демонтаж (вилучення)інформаційних наметів є засобом усунення порушень відповідно до діючих на момент демонтажу нормативно-правових актів та формою самозахисту територіальної громади у розумінні статті 19 Цивільного кодексу України.

    9.Демонтаж (вилучення) інформаційних наметів не передбачає переходу права власності на неї до територіальної громади та/або комунального підприємства сільської ради.

 Демонтаж (вилучення) проводиться силами комунального підприємства СККП«Паросток» або балансоутримувачем місця розташування інформаційних наметів.

У разі необхідності під час проведення демонтажу (вилучення) можуть бути присутні: власник інформаційного намету, представники служб, що експлуатують інженерні мережі.

     10.Демонтаж  (вилучення) здійснюється у наступних випадках:

а) у разі неможливості встановити власника (законного користувача) інформаційного намету, у тому числі у випадках відсутності маркування на рекламному засобі, а також при виявленні безхазяйних інформаційних наметів;

б) разі виявлення самовільно розміщених інформаційних наметів;

в) у разі, коли термін дії дозволу на розміщення інформаційного намету закінчився і не був продовжений або анульований на підставі рішення виконавчого комітету сільської ради розповсюджувач інформаційного намету зобов’язаний у десятиденний термін демонтувати спеціальну конструкцію з моменту появи такого юридичного факту;

г) у разі невідповідності технічних характеристик рекламного засобу та місця його встановлення виданому дозволу на розміщення зовнішньої реклами;

д) в інших випадках, передбачених договором про надання в користування місць для розміщення інформаційних наметів і є єдиними для всіх розповсюджувачів реклами.

 Демонтаж (вилучення) спеціальних конструкцій, які розташовані на об’єктах комунальної власності, з підстав, наведених у п.40, здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету Сенчанської сільської ради (за виключенням тимчасових виносних спеціальних конструкцій, що демонтуються на підставі рішення Виконавчого комітету). 

У разі, коли технічний стан інформаційного намету      створює загрозу життю або здоров'ю людей та/або заподіяння шкоди (майнової чи немайнової) третім особам,  демонтаж (вилучення) проводиться за рішенням Виконавчого комітету  терміново силами комунального підприємства «Паросток».

 Про проведений демонтаж (вилучення) інформаційного намету складається Акт проведення демонтажу, який підписується представниками Виконавчого комітету,  СККП « Паросток» та іншими особами, що були присутні при проведенні демонтажу.

До акта додається в обов’язковому порядку фотофіксація місця розташування до і після демонтажу.

Акт проведення демонтажу (вилучення) складається у 3-х примірниках, один з яких залишається у Виконавчому комітеті, другий — у СККП « Паросток», третій передається власнику демонтованого інформаційного намету одразу після складання такого акта у випадку його присутності.

У разі відсутності власника інформаційного намету або його відмови від підписання акта демонтажу (вилучення), про що робиться відповідна відмітка, третій примірник акта СККП « Паросток» у 5 (п’яти) денний термін надсилають поштою за місцезнаходженням власника рекомендованим листом (якщо встановлено його місцезнаходження).

Якщо місцезнаходження власника невідоме, СККП « Паросток» у цей же термін повідомляє про проведений демонтаж (вилучення) та місцезнаходження інформаційного намету Національну поліцію (за місцем демонтажу).

Після проведення демонтажу (вилучення) комунальним підприємством  складається наступний комплект документів:

- акт виконаних робіт з демонтажу (вилучення) інформаційних наметів із зазначенням характеру робіт та їх вартості;

- калькуляція вартості витрат за виконані роботи по демонтажу (вилучення).

 Компенсація витрат комунального підприємства на демонтаж (вилучення), покладається на власника (законного користувача) демонтованого(вилученого) інформаційного намету на підставі виставленого рахунку та акта виконаних робіт по демонтажу, які надсилаються власнику в обов’язковому порядку у 5 (п’яти) денний термін з дати демонтажу.

Власник інформаційного намету може повернути собі демонтовані (вилучені)інформаційні намети після звернення до комунального підприємства  на підставі таких документів:

а) заяви на ім'я керівника про повернення демонтованого інформаційного намету;

б) документа, що підтверджує право власності (інше майнове право) на конкретний демонтований інформаційний намет;

в) документа, що підтверджує оплату витрат комунального підприємства, пов'язаних з демонтажем (вилученням)інформаційних наметів, транспортуванням та їх зберіганням.

Облік і тимчасове зберігання демонтованих (вилучених)інформаційних наметів здійснюється у встановленому порядку комунальним підприємством.

         Демонтований(вилучений ) інформаційний намет зберігається у спеціально відведених для цього місцях (сховищах, складах тощо).

Після закінчення тримісячного терміну зберігання примусово демонтованих (вилучених) об’єктів, власники яких не звернулись за їх поверненням або не сплатили вартості демонтажу, доставки та зберігання, таке майно визнається безхазяйним і переходить у власність Сенчанської територіальної громади.

 

Секретар виконавчого комітету:                        Л.М.Коротя

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

від 30.09.2020  № 69

 

 

 

Місця для розміщення інформаційних наметів на території Сенчанської сільської ради

 

Село Сенча

  1. Вулиця Героїв України  - паркова зона в центрі села
  2. Вулиця Перемоги , 2 – біля Кононівського сільського клубу –бібліотеки
  3. Вулиця Українська, 34 – біля Засульського клубу-бібліотеки

 

Село Лучка

  1. Вулиця Українська,2 – біля Лучківського сільського клубу-бібліотеки

 

Село Шеки

  1. Вулиця Пилипа Орлика  – центр села , паркова зона

 

Село Хитці

  1. Вулиця Братів Зерових, 17 -  центр села , біля магазину .

 

 

 

Секретар :                                               Л.М.Коротя

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень