6 жовтня буде припинено розподіл газу

Дата: 28.09.2020 10:43
Кількість переглядів: 675

Фото без опису

          п.1.4 Розділу V «Правил безпеки систем газопостачання»(надалі ПБСГ) встановлено, що  технічний стан газопроводів (підземних, надземних, наземних та ввідних) і споруд на них повинен систематично контролюватись власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем)) шляхом проведення комплексного технічного огляду (обходу) трас газопроводів, технічного обстеження, в тому числі КПО, вимірювання захисних потенціалів і перевірки ефективності роботи засобів ЕХЗ.


           Лохвицьке УЕГС АТ «Полтавагаз» доводить до Вашого відому, що «06» жовтня 2020 р. з метою забезпечення безпечних умов експлуатації та виключення можливості пошкодження газорозподільної системи  с. Сенча буде проведено ряд регламентних робіт по технічному огляду трас підземних газопроводів та газопроводів-вводів, під час якого буде припинено розподіл газу з 8:00 год «06» жовтня 2020 р.


         В ході проведення зазначених робіт у разі виявлення витоків газу на  підземних  газопроводах  або  газопроводах-вводах (у місцях  виходу  їх  із  землі), пошкоджень  складових  частин, деталей або елементів  цих  газопроводів, вони будуть  ліквідовуваться негайно згідно з планами локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій.
         

          У разі  виявлення  дефектів  на  складових  частинах  системи газопостачання  (засувках,  фланцевих з'єднаннях тощо),  а також у разі  встановлення,  що  ділянки  системи  газопостачання  або  їх складові  знаходяться в механічно напруженому стані та можуть бути зруйновані внаслідок  дії  такого  стану,  потрібно  такі  ділянки газопроводу  або їх складові відключити від системи газопостачання з подальшим проведенням необхідних ремонтних робіт.(Наказ Міністерства Енергетики та Вугільної промисловості № 640 «Про затвердження Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання» від 24.10.2011 р» 
          Разом з тим  відповідно до п.5.7. Розділу 5 ПБСГ України підлягає відключенню від системи газопостачання обладнання житлових і громадських будинків із встановленням заглушки за умови:

 

-    наявності витоків газу;
-    несправної автоматики безпеки;
-    несправностей оголовків димових і вентиляційних каналів;
-    відсутності тяги в димових і вентиляційних каналах;
-    самовільного підключення газових приладів і пристроїв споживача до системи газопостачання;
-    не забезпечення власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем)) технічного обслуговування згідно з вимогами пункту 5.4 цієї глави;
-    не відповідності системи газопостачання житлового будинку проектній та виконавчо-технічній документації.

 

Звертаємо увагу, що між АТ «Оператор газорозподільної системи «Полтавагаз»»  та споживачами природного газу укладено договір розподілу природного газу , що являється типовим та затверджений Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 30.09.2015 № 2498.
 

Відповідно до п.  7.2. Договору Оператор ГРМ у тому числі має право безперешкодного та безкоштовного доступу на територію та земельну ділянку Споживача, де розташована газорозподільна система, та/або газове обладнання Споживача, та/або комерційний вузол обліку, для виконання службових обов’язків, передбачених законодавством та цим Договором; 
 

перевіряти роботу комерційного вузла обліку (лічильника газу), у тому числі встановленого на об'єкті Споживача, у порядку, визначеному Кодексом газорозподільних систем;
 

 вимагати від Споживача підписання акта розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності Сторін.
 

 Відповідно до п. 9.1. Договору  Оператор ГРМ має право припинити/обмежити розподіл природного газу Споживачу в порядку та у випадках, передбачених Кодексом газорозподільних систем, у тому числі у разі  відмови представникам Оператора ГРМ в доступі на об’єкти або земельну ділянку Споживача, де розташована газорозподільна система та/або газове обладнання, та/або комерційний вузол обліку газу, для здійснення контролю відповідності встановленого газоспоживаючого обладнання проектній документації, обстеження газових мереж до ВОГ та/або газоспоживаючого обладнання.
 

п. 9.2. Договору передбачено, що відновлення газопостачання здійснюється Оператором ГРМ протягом двох робочих днів у містах та п'яти календарних днів у сільській місцевості за письмовим зверненням Споживача про відновлення газопостачання та після усунення порушень в тому числі і сплати заборгованості за послуги з розподілу природного газу   і  відшкодування витрат на припинення та відновлення газопостачання. 
 

Звертаємо увагу, що згідно п.7.1 Розділу VІІ Правил, пуск газу в системи газопостачання об’єктів після ремонту чи реконструкції, виконання пусконалагоджувальних робіт відноситься до газонебезпечних робіт, а тому  всі об’єкти систем газопостачання і газове обладнання перед їх підключенням до діючих газопроводів, а також після ремонту підлягають зовнішньому огляду і опресовуванню повітрям. Пуск газу в газопровід без його зовнішнього огляду та контрольного опресовування не допускається.(п. 7.17 Розділу VІІ Правил )

 

 

Керуючись вищевикладеним та враховуючи вимоги ст..9  Закону України "Про трубопровідний транспорт", прошу  забезпечити оповіщення та інформування населення про  заходи захисту і правила поведінки під  час  експлуатації  об'єктів  трубопровідного  транспорту , зокрема, дотримання ними вимог ПБСГ , Кодексу газорозподільних мереж, Типового договору розподілу природного газу , щодо експлуатаційних заходів на розподільчому газопроводі та забезпечення безперешкодного доступу  на територію та земельну ділянку Споживача, де розташована газорозподільна система, та/або газове обладнання Споживача, та/або комерційний вузол обліку, для виконання службових обов’язків, передбачених законодавством. 
 

Повідомляємо, що поновлення газопостачання буде проводитись за попереднім повідомленням та за умови забезпечення доступу до газових мереж.


                                                                                                             Адміністрація Лохвицького УЕГС                                                  
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень