Шановні жителі Сенчанської сільської ради!

Дата: 18.08.2020 15:26
Кількість переглядів: 297

        Подекуди людська байдужість до екології, недотримання правил пожежної безпеки, свідоме підпалювання сухої трави, сміття, минулорічних рослинних залишків призводить до катастрофічних наслідків. Здається, що де є суха рослинність, то обов’язково з’явиться той, хто її підпалить. Лише іноді вдається затримати паліїв, які свій вчинок навіть пояснити логічно не можуть. На території Сенчанської сільської ради без перебільшення щоденно виникають загоряння сухої трави. Один сірник може спричинити пожежу, яку доведеться гасити тижнями, а той місяцями. Прикладом цього є торфополя на території сільської ради. Іноді незначні осередки вдається загасити, а іноді пощастить якщо хоча б обмежити їх поширення. Людська халатність у випалюванні сухої трави межує із байдужістю під час гасіння таких пожеж. Адже лише 1 з 10, побачивши, що горить трава в полі, чи підстилка в лісі зупиниться та загасить вогонь на ранній стадії виникнення пожежі. Інші, або байдуже споглядатимуть, зніматимуть на телефон, або ж будуть чекати, щоб хтось загасив пожежу, не задумуючись, що до того часу пожежа пошириться на значну площу. Торф’яна пожежа нікого не цікавить через повільність її протікання, поки торф не буде тліти на десятках гектарах і коли дим вже буде оповивати цілі населені пункти, хоча в такому разі ліквідувати таку пожежу в посушливих погодних умовах майже нереально.

Шановні громадяни!

Варто пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

 

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;                                         
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом, або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • заправляти у лісі, лісопосадках паливні баки під час роботи двигуна;
  • випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках, полях та на відкритих територіях і ви в змозі впоратися з вогнем, не піддавши небезпеці своє життя чи здоров’я, спробуйте його загасити самостійно. Якщо відчуваєте, що самостійно не справляєтеся, негайно повідомте про те, що трапилося в пожежно-рятувальну службу за номером телефону «101».

Закликаємо громадян бути свідомими та при виявленні особи, яка підпалює суху траву, очерет, тощо, негайно повідомляти правоохоронні органи за номером 102. Такі люди повинні нести за свої дії відповідальність. Адже на когось можуть подіяти лише прості застереження, а на когось лише стаття, чи то в адміністративному, чи то в кримінальному кодексі.

Пам’ятайте!

Тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе уникнути виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень