Шановні жителі Сенчанської ОТГ!

Дата: 06.07.2020 19:21
Кількість переглядів: 208

           Усе частіше небайдужі громадяни б’ють на сполох через надмірне забруднення деяких водних об’єктів побутовими та хімічними відходами. У Водному кодексі України зазначено: водні ресурси забезпечують існування людей, тваринного і рослинного світу і є обмеженими та уразливими природними об’єктами. Дійсно, саме вода є основою життя на планеті і використовується майже в усіх сферах людської діяльності. Її значення в економічному і соціальному розвитку суспільства повсякденно зростає. Таким чином, можна констатувати, що практично всі водні ресурси в останні роки інтенсивно забруднюються внаслідок збільшення впливу антропогенних чинників: безсистемна господарська діяльність з порушенням допустимих меж освоєння територій, надмірна інтенсифікація використання природних ресурсів, замулення, забруднення та заростання річок, а також недотримання режиму обмеженого господарювання на прибережних захисних смугах. А найперше водні ресурси страждають від самих громадянами. Таке безвідповідальне ставлення до природних ресурсів пояснюється низьким рівнем екологічного світогляду та відсутністю почуття відповідальності за стан навколишнього середовища.            

          Чинним законодавством, уздовж річок, навколо водойм і на островах забороняється:
- миття і обслуговування транспортних засобів;
- виділення нових земельних ділянок для житлової забудови та об'єктів промислово-складського призначення;
- влаштування помийних і вигрібних ям, звалищ сміття, кладовищ, гноєсховищ, накопичування рідких і твердих відходів виробництва;
- скидання неочищених стічних вод, використовуючи рельєф місцевості (балки, пониззя тощо), а також потічки; 
- зберігання та застосування пестицидів і добрив; 
- руйнування русел річок, струмків та водотоків; будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних і лінійних), у тому числі, дач, гаражів і стоянок автомобілів.                            

               Виконавчий комітет Сенчанської сільської ради повідомляє, що у разі встановлення факту миття транспортних засобів у водоймах або прибережних смугах, а також проведення робіт, які негативно впливають на стан водойм,  повідомляти про правопорушення. Наразі в Україні існує дисциплінарна, адміністративна, цивільна і кримінальна відповідальність за порушення екологічного законодавства, про що вказано у ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».                                            

             Штрафи мізерні та не покривають розміру шкоди, яку наносять екоресурсам своїми діями несумлінні громадяни. Виконавчий комітет звертається із закликом до свідомих громадян любити природу та дбайливо ставитись до природних ресурсів нашого краю та просить про всі порушення невідкладно повідомляти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень