Музична школа - осередок культури та мистецтва

Дата: 20.05.2020 09:50
Кількість переглядів: 272

Сенчанська дитяча музична школа є осередком музичної культури та естетичного виховання дітей місцевої громади, який зберігає та примножує мистецькі традиції. Результатом роботи педагогічного колективу музичної школи є творчі здобутки вихованців закладу, яскраві перемоги у численних конкурсах та фестивалях. У цьому закладі виховують в учнів любов до рідної культури, до кращих зразків світової музичної класики, запалюють іскорку таланту, духовності та доброти.

Впродовж навчального року в Сенчанській дитячій музичній школі були проведені різні цікаві заходи, які додатково розкривають таланти учнів. Це і посвята першокласників, і виставка художніх робіт « Осінні барви», і конкурс малюнків « Зима - чарівниця» , свято Миколая , свято до дня 8 Березня ; створено виставку
«Стежками рідного краю».

У I семестрі проведений технічний залік, контрольні уроки з предметів, а також академічний концерт усіх відділів та шкільна олімпіада з теоретичних дисциплін. Вихованці на чолі з викладачами школи створювали святкові програми, з якими відвідували Сенчанську сільську раду, Сенчанську загальноосвітню школу ?-? ступенів, газопереробний завод; вітали мешканців села біля центральної ялинки.

Учні класу образотворчого мистецтва (викладач Бандурко Н.В.) взяли участь у обласних конкурсах: « Космічні фантазії», «Об’єднаймося ж, брати мої», « Герої сьогодення очима дітей», «Дивосвіт» .

У Всеукраїнському конкурсі «Люби і знай свій рідний край» - Якименко Дарина завоювала ? місце, Рашевська Олександра – ? місце.

Участь у конкурсах потрібна для того, щоб дитина порівняла свої уміння і талант з іншими дітьми, побачила реально свій рівень, утвердилася як особистість, щоб бачила свої цілі і завдання. Адже людина повинна постійно розвиватися, а розвивається вона тоді, коли порівнює свою роботу з іншими, коли рівняється на кращих. Конкурси спонукають відточувати свою майстерність, самовдосконалюватися.

Заклад має не тільки багате минуле, творче сучасне, а й перспективи розвитку у майбутньому. Бажання бачити рідну школу успішною надихає викладачів та учнів творити, а також брати участь у найпрестижніших конкурсах та фестивалях.

Відділи музичної школи впродовж навчального року показують свою активну та творчу роботу, де кожна дитина проявляє своє уміння та бажання вчитися. Результати конкурсів визначають рівень підготовки учнів, дають оцінку роботи викладача.

Така система роботи дає плідні результати. Так, у 2019-2020 н.р.

інструментальний відділ взяв участь у таких конкурсах:

1. Обласний конкурс юних бандуристів ім. Надії Марченко- Середняк Ілона одержала диплом II ступеня , дует бандуристів у складі Ляшенко Олександра та Яременко Богдана - диплом III ступеня.

2. Районний конкурс «Юний віртуоз Лохвиччини» - Ляшенко Олександра нагороджена дипломом III ступеня, Яременко Богдана - дипломом III ступеня, Волинець Катерина - дипломом ІІ ступеня , Карась Єлизавета - дипломом за майстерну гру.

3. Під час навчального року відбувся шкільний етап музично - теоретичної олімпіади «Музична абетка». Діти показали добрі знання з теорії музики і зайняли призові місця:

I - місце Денисенко Діана, Середняк Вікторія.

II - місце Сухомлін Анастасія , Луценко Віталій.

III - місце Волинець Катерина, Яременко Богдана.

Хореографічний відділ завоював призові місця в таких конкурсах та фестивалях:

1.Фестиваль – конкурс дитячого , юнацького та молодіжного мистецтва « BUGAZ AQUA FEST»:

хореографічна постановка « Привітальна»- диплом II ступеня

хореографічна постановка « Жнива»- диплом II ступеня.

2. Міжнародний фестиваль - конкурс « Барвиста Осінь»:

хореографічна постановка « Жнива» - диплом I ступеня

хореографічна постановка « Привітальна» - диплом I ступеня

хореографічна постановка « Чобітки» - диплом I ступеня.

3. Міжнародний фестиваль – конкурс мистецтв « Підкори сцену»:

хореографічна постановка « Чобітки» - диплом I ступеня

хореографічна постановка « Жнива» - диплом I ступеня

хореографічна постановка « Привітальна» - диплом IIступеня.

4. Всеукраїнському Фестивалі – конкурсі талантів «Мелодії і ритми над Ворсклою 2020»:

хореографічна постановка « Маруся » - диплом Супер Гран-прі

хореографічна постановка « Чобітки » - диплом Гран - прі

хореографічна постановка « Привітальна» - диплом I ступеня

хореографічна постановка « Жнива» - диплом I ступеня

хореографічна постановка «Рушничок»( молодша група колективу) - диплом II ступеня.

хореографічна постановка «Полька» ( середня група колективу) - диплом II ступеня.

хореографічна постановка « Маруся» - диплом «Найяскравіший номер фестивалю», а також отримали звання «Найкращий танцювальний колектив України».

Дякуємо Виконавчому комітету Сенчанської сільської ради за можливість мати нові музичні інструменти , костюми, реквізити для хореографії та інвентар для образотворчого мистецтва.

Нині, незважаючи на об’єктивні складності навчального процесу в період карантину, учні продовжують своє навчання дистанційно.

Важливо , щоб за таких умов навчальний процес не зупинився.

Керівник зразкового хореографічного

колективу "Зорецвіт " Сердюк Карина

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень