Сучасна школа, ефективна освіта, успішні випускники –це запорука успіху кожної нації .

Дата: 14.05.2020 09:06
Кількість переглядів: 396

Світ стрімко змінюється, і ці зміни вимагають від освітньої галузі чогось нового, нестандартного, креативного. І результатом цих змін є реформування в освіті, упровадження інноваційних технологій.

Ми живемо в ХХI столітті, змінилося суспільство, змінилися діти, змінилися і батьки. Батькам не цікаві нудні зустрічі в класній кімнаті. Вони молоді, активні, прагнуть різнобічних знань, їх цікавить розвиток дітей. Саме тому вчителі нашої школи виступають у новій ролі – ролі фасилітатора та тьютора.

У комунальному опорному закладі «Сенчанська загальноосвітня школа I-III ступенів Полтавської області» три класи навчаються за стандартами НУШ . У 1-А класі навчається 18 учнів (класний керівник Привалко Світлана Олексіївна),у 1-Б класі – 17 учнів (класний керівник Скопець Світлана Миколаївна), у 2 класі - 21 учень (класний керівник Дзюба Ганна Миколаївна). Уроки англійської мови проводить Комар Ніна Василівна, інформатики – Буряк Оксана Володимирівна, музичного мистецтва - Загора Людмила Леонідівна. Для того, щоб працювати за стандартами НУШ і йти в ногу з реформами, усі вчителі початкових класів та вчителі – предметники, які працюють із молодшими школярами, пройшли курси на платформі ЕДЕРА, а також за сприяння Лохвицького РМК курси «Підвищення кваліфікації учителів початкових класів з упровадження нового Державного стандарту початкової освіти».

Особливістю Нової української школи є організація нового освітнього простору. Тому в нашій школі класні кімнати було облаштовано згідно сучасних вимог. За кошти освітньої субвенції та кошти бюджету Сенчанської сільської ради придбано одномісні парти і стільці до них, шафи для одягу, модульні стінки, пуфи, меблі для створення робочих осередків, килимове покриття, а також столи та стільці для вчителів.

Для того, щоб цікавіше проходили уроки і дітям було легше сприймати новий матеріал, кожна класна кімната забезпечена інтерактивним комплектом, телевізором, швидкісним Інтернетом, є магнітна дошка, а для виготовлення роздаткового матеріалу в наявності принтер та ламінатор.

Відповідно до стандартів НУШ для проведення уроків навчання грамоти, математики, «Я досліджую світ», фізичної культури, образотворчого та музичного мистецтва, відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму Виконавчого комітету Сенчанської сільської ради забезпечив кожен клас дидактичним матеріалом.

У кожному класі створені тематичні осередки: навчальний, читацький, творчий, дослідницький, а також куточок для усамітнення та робоча зона вчителя. У творчому та дослідницькому осередках на кожній перерві завжди гамірно, наче в вулику.

Щодня навчання розпочинається із ранкової зустрічі, де учні діляться своїми враженнями, свіжими новинами, характеризують свій настрій, позитивно налаштовуються на роботу, здобувають нові знання. Це дуже важливо для співпраці учнів і вчителя, емоційного інтелекту і вміння працювати в команді. Враховуючи настрій дітей, ранкові зустрічі проводяться у класі на килимку або на свіжому повітрі, щоб бути в єднанні з природою та налаштовуватися на навчання. У ранковому колі всі рівні і це єднає учнів і вчителя, клас робить дружнішим. Вітання, цікаве подання матеріалу, групова робота, ігри та завдання розвивального характеру, диференційований підхід до кожного учня допомагають згуртувати дитячий колектив, сприяють розвитку навичок спілкування і логічного мислення молодших школярів, їхньої творчої уяви, самостійності.

Під час навчальної діяльності у класі активно використовується конструктор LEGO для усного рахунку, розв’язання задач, побудови геометричних фігур, відтворення цифр та різноманітних предметів. Учні, виконуючи веселі завдання, тренують пам’ять, уяву, логічне мислення, розвивають моторику.

На уроках «Я досліджую світ» дітям подобається експериментувати: досліджувати властивості води, добувати олію. На практиці легше зрозуміти властивості речовин, природні явища, з’ясувати фактори, які шкодять нашому здоров’ю. За допомогою набору «Лабораторіум» учителі організовують роботу дітей так, щоб вони самостійно досліджували, училися аналізувати та робити висновки, розвивати у дітей критичне мислення. А діти вважають себе дослідниками. Вони помічають зміни в довкіллі, у житті рослин і тварин, пізнають свій край, свою країну. Особливо цікаві їм об’єкти неживої природи: вода, повітря, лід. Використання інтерактивного комплекту на уроках дає змогу учням доступніше зрозуміти новий матеріал; допомагає дітям бути культурними, уміти дружити, дбати про свою безпеку.

Учням подобається вести „Щоденник вражень», створювати Лепбук, дотримуватися правил класу та виконувати рутини.

Кожного дня діти відображають у куточку свій настрій.

Учителі Сенчанської школи тісно співпрацюють з батьками, громадою села. І результатом такої співпраці є цікаво проведені спільні свята, виховні заходи, у яких активну участь беруть учні і батьки, а також дідусі і бабусі.

У березні на засіданні педагогічної ради закладу було заслухано про підсумки роботи «НУШ у дії».

Нова українська школа - це заклад, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, навчають критично мислити, не боятися висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами своєї країни.

 

Заступник директора з навчальної роботи Балагура Т.О.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень