Звернення сільського голови

Дата: 23.04.2020 10:21
Кількість переглядів: 1026

Шановна Сенчанська громадо!

         Провідна неділя в Україні традиційно відзначається через тиждень після Великодня. У цей день християни моляться на кладовищі та запалюють свічки, згадують і поминають близьких та рідних, що померли. Але цього року через поширення коронавірусної інфекції все минає інакше, зокрема і поминальні дні. Там, де скупчення людей, інфекція передається просто блискавично, і коло заражених росте з геометричною прогресією, тому доводиться миритися з проведенням богослужінь онлайн та іншими обмеженнями.

         Враховуючи карантинні обмеження, кожен із нас повинен зрозуміти, що дотримання норм, які можуть врятувати життя нам і нашим близьким – є пріоритетними в нинішніх умовах.

         За рішенням священного Синоду Православної Церкви України поминальні дні після Пасхи переносяться на Троїцьку поминальну суботу, а саме на 6 червня. Мається на увазі відвідування кладовищ як священниками, так і мирянами.

         Незважаючи на те, що ми не можемо провести свята та поминальні дні так, як звикли і хотіли б,  треба розуміти складну і небезпечну ситуацію і спокійно та гідно пережити її. Ось чому, в передвісті поминальних днів, хочу закликати кожного з вас, задля уникнення ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання, - згадаймо наших покійних рідних у домашній молитві. В своїй душі ми молимося, радіємо і сумуємо, згадуємо тих, кого з нами немає, бо вони живуть в наших серцях. Залишаймося вдома заради тих, хто поряд із нами, заради їх життя і здоров’я.

          Наразі відповідним структурним підрозділам Виконавчого комітету Сенчанської сільської ради та СККП «Паростку» дано доручення забезпечити належний санітарний стан сільських кладовищ до поминальних днів. Крім того закликаю кожного з вас з метою  збереження нашої екології обмежити покладання на могили померлих пластикових квітів та вінків.

Сільський голова                              Віктор Лисий

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень