Заходи з протидії поширенню COVID-19

Дата: 26.03.2020 15:55
Кількість переглядів: 254

          Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня 2020 року, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно. Відповідне рішення уряд ухвалив 25 березня 2020 року. Виконавчий комітет  Сенчанської сільської ради системно реалізує ряд заходів для протидії поширенню україною covid-19.
Так, на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року  «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу covid-19», доручень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області від 13.03.2020 р. № 3/2020,   листа Міністерства освіти і науки України  № 1/9-154 від 11.03.2020 року, розпоряджень Виконавчого комітету Сенчанської сільської ради  №22 від 12.03.2020 року та № 25 від 16.03.2020 року, у зв’язку із загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні  та з метою недопущення поширення covid-19 на території Сенчанської ОТГ:
    ·   У ЗДО «Ромашка», Сенчанському Будинку дитячої і юнацької творчості, Сенчанській Дитячій музичній школі Сенчанської сільської ради  з 12.03.2020 року   введено карантин.
    ·   У комунальному опорному закладі «Сенчанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Сенчанської сільської ради Полтавської області»    перенесені  весняні канікули, вони були проведені  з 13.03.2020 року по  19.03.2020 року. з 20.03.2020 року  у  ЗЗСО введений карантин та організоване дистанційне навчання для 269 учнів цього закладу.
    ·   Усім учням ЗЗСО та вихованцям ЗДО роздані інструкції, які містять перелік заходів з профілактики захворювання на  covid-19.
    ·   Заборонено  проведення   масових заходів освітнього,   спортивного та мистецько-розважального характеру на території Сенчанської сільської ради.
    ·    Тимчасово призупинено роботу закладів культури та сільських бібліотек, заборонено використання спортивних та дитячих майданчиків.
    ·  У всіх закладах Сенчанської сільської ради введений    посилений протиепідемічний режим прибирання приміщень.
    ·  Надіслані листи  Виконавчого комітету Сенчанської сільської ради керівникам організацій, установ, приватним підприємцям, які займаються оптовою та роздрібною торгівлею  на території сенчанської сільської ради з вимогою суворо дотримуватись санітарних норм і правил для підприємств торгівлі продуктами харчування.
   ·  Призупинено виносну торгівлю на місцевому ринку.
   ·  Ведеться щоденний моніторинг ситуації в отг щодо повернення жителів із-за кордону та перебування їх на карантині.
   ·   На  позачерговій сесії  Сенчанської сільської ради 18.03.2020 року  було прийняте рішення про передачу  800 000 грн з місцевого бюджету КНП «Лохвицька районна лікарня Лохвицької районної ради»  для придбання апарата штучної вентиляції легенів, обладнання для запобігання поширенню коронавірусу та 3 000 грн - засобів індивідуального захисту для  медичних працівників Сенчанської АЗПСМ.
   ·  Проведена зустріч депутатів Сенчанської сільської ради з  головним лікарем КНП Лохвицька РЛ Віктором Бурлеєм, який проінформував їх про готовність лікарні та медичного персоналу до можливого поширення на території району коронавірусу, наголосив на необхідності дотримування правил особистої гігієни та запроваджених карантинних заходів.
        Наразі на території Полтавської області, а відповідно і Сенчанської ОТГ, епідемічна ситуація залишається благополучною.
Разом з тим, Виконавчий комітет Сенчанської сільської ради звертається до жителів Сенчанської ОТГ з проханням дотримуватися всіх обмежень і карантинних заходів, які приймаються в країні та ОТГ для того, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції. Бережіть своє здоров'я, обмежуйте контакти та не виходьте на вулицю без необхідності. Якщо ви приїхали з-за кордону, зверніться до сімейного лікаря  і ви отримаєте докладні рекомендації з дотримання режиму самоізоляції.
       Дослухайтесь до рекомендацій лікарів і пам´ятайте про власну відповідальність.
       При перших ознаках захворювання  відразу звертайтесь  по телефону до сімейного лікаря.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень