"Швидше, вище, сильніше!"

Дата: 12.09.2019 15:45
Кількість переглядів: 407

"Швидше, вище, сильніше!"

Саме під таким девізом розпочався Олімпійський тиждень, який уже традиційно відзначається на початку кожного нового навчального року.

11 вересня 2019 року у Сенчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений Всеукраїнський Олімпійський урок, формою проведення якого стала зустріч з кандидатом в майстри спорту з альпінізму (2019р), членом Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України , гідом по скелелазінню (з 2014 року, Міжнародний альпійський табір «Памір» в Киргизстані,), інструктором ІІІ категорії по альпінізму (із зими 2019 року, в альпійському таборі «Дугоба») Сохацьким Олександром Івановичем.

Ступивши на шкільний поріг, вчителі відразу впізнали в Олександрові свого учня, який був випускником Сенчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Олександр Іванович Сохацький народився 31.07.1986 року в с.Вирішальне. Навчався в Сенчанській ЗОШ з 1993р. по 2004 рік.

"Любов до здорового способу життя та до природи мені прививали ще з малечку моя класний керівник Коморна Лідія Олексіївна та вчитель географії Бойко Валентина Володимирівна! Дякую їм за це!", - говорить гість школи. Діти з великим задоволенням слухали цікаві розповіді про сходження на гірські вершини та переглядали фото гірських краєвидів, зроблених Олександром.

Олександр Іванович зазначив, що скелелазіння уже 2 роки як визнане НОК олімпійським видом спорту. Нашим земляком було здійснено сходження на Пік Абу Алі ібн Сіни (на території Киргизстану — пік Леніна; раніше пік Кауфмана) — гірська вершина в системі Паміру., розташована на території Гірського Бадахшану, Таджикистан. Відкритий в 1871 році і названий на честь дослідника Середньої Азії Костянтина Кауфмана. На висоті 7134,3 м в оточенні снігових піків гір замайорів прапор Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України. В своєму активі Олександр має 5 семитисячників та понад 60 інших сходжень. Брав участь у більш ніж 50 рятувальних операціях в горах.

Гордістю для Олександра є його тренери Марина Коптєва (перший тренер), Сувига Володимир Іванович, нагороджений орденом за сходження на найвищу вершину світу Еверест (8 848 м), які і є прикладом наслідування для свого учня.

Під час розповіді в учнів 5-11 класів виникало багато запитань, на які Олександр з радістю давав відповіді. Дітей цікавила температура повітря в горах, яка вага рюкзаків на плечах у скелелаза, чим харчується група в горах, як спілкується між собою група скелелазів (адже група складається часто з людей різних країн, національностей), як виходять із складних ситуацій, чи зустрічали лавини в горах та багато іншого.

Зустріч пройшла дуже швидко і плідно! Олександр Іванович наприкінці свого виступу дав дітям дуже цінну пораду: "Щоб досягти успіху в житті треба наполегливо трудитися над собою і впевнено йти до своєї мети. Можливо саме сьогодні я познайомився тут з майбутніми олімпійськими чемпіонами"-, сказав він.

На згадку про зустріч Олександр подарував школі книгу про альпінізм Володимира Кавуненка «Якими самотніми будуть без нас вершини».

Щиро дякуємо від усієї шкільної родини нашому земляку, Сохацькому Олександру Івановичу, який є гордістю не лише для нашого села, а й для усієї України за цікаву зустріч. Здоров’я Вам, благополуччя та успішних сходів на нові вершини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень