Сьогодні навчаємось - завтра працюємо.

Дата: 27.05.2019 20:25
Кількість переглядів: 275

Однією з причин безробіття є низький рівень кваліфікації людей, які втратили роботу і не можуть працевлаштуватися, бо не володіють навиками, затребуваними сьогодні на ринку праці. Це, в свою чергу, призводить до збільшення часу пошуку роботи і відповідно поширення тривалого безробіття. На сьогоднішній день важливою вимогою ринку праці є постійна готовність працівника до самонавчання і доповнення знань, оскільки в умовах суттєвих змін в економіці здобуті раніше знання швидко втрачають актуальність, тим самим знижуючи рівень професійної компетентності особи. Саме тому організація професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних громадян є одним з головних напрямків діяльності Лохвицької районної філії Полтавського обласногоцентру зайнятості.

Професійне навчання безробітних забезпечується організацією професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями, що мають попит на ринку праці, і під конкретне замовлення роботодавців. Перелік професій та напрямів підготовки, за якими здійснюється професійне навчання за направленням Державної служби зайнятості, на сьогодні складає понад 300 професій та спеціальностей. Навчання для безробітних здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Навчання проводиться на базі навчальних закладів Полтавської області, підприємств, а також в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості в Полтавській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Рівненській, Херсонській, Сумській та Харківській областях.

У центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості працюють висококваліфіковані викладачі та майстри, які використовують сучасні методики навчання. Тут можна отримати професійну підготовку та підвищити кваліфікацію за професіями будівельної галузі (штукатур, лицювальник - плиточник, муляр, робітник з комплексного обслуговування та ремонту будинків, монтажник гіпсокартонних конструкцій), робітничими професіями, затребуваними у промисловості (фрезерувальник, токар, слюсар-ремонтник, електрогазозварник), деревообробці (столяр, паркетник),торгівлі та сфері послуг (касир торговельного залу, контролер-касир, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, адміністратор, покоївка, кухар, бармен, офіціант, перукар, манікюрник, візажист та ін.). На робітничу професію в нинішніх умовах можливо вивчитися за 2-6 місяців. Слухачам, які успішно завершили професійне навчання, за рішенням державної кваліфікаційної комісії видається документ установленого зразка відповідно до чинного законодавства.

Основне питання, яке виникає у людини, яка бажає навчатись – де я знайду роботу після навчання? Така людина ніколи не буде самотньою на шляху до нової роботи, їй обов’язково допоможуть. Саме активна та згуртована робота всього колективу Лохвицькоїрайонної філії Полтавського ОЦЗ приводить до вирішення таких питань та працевлаштування осіб, які бажають навчатися.

 https://pol.dcz.gov.ua/

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації працевлаштування населення Лохвицької районної філії Петрюк Лариса.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень