Доплата за молодняк великої рогатої худоби

Дата: 27.03.2018 11:20
Кількість переглядів: 199

 

Відповідно до підпункту 4 пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 107 (далі – Порядок) передбачено спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняку великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб (далі – дотація за молодняк).

Відповідно до пункту 9 Порядку дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з  урахуванням віку молодняку у розмірі:

  • за період утримання молодняку віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 9 до 13 місяців — 1 500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняку.

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади (далі – органи місцевого самоврядування) копії таких документів:

  • паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняку – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
  • паспорта громадянина України;
  • довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
  • документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті).

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб — власників тварин.

Відповідно до листа Державного підприємства «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» Київської філії від 16.03.2018 № 12.10-22 надано роз’яснення, що з метою вчасного надання інформації з Єдиного державного реєстру тварин необхідно запити надсилати за адресою обласного відокремленого структурного підрозділу Державного підприємства «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» (вул. Сім’ї Хохлових, 15, оф.421, м. Київ, 04119, тел.: (044) 5012248, +380672344706, e-meil: kv@agro-id.gov.ua. При формуванні запитуобов’язково вказати інформацію про населений пункт (пункти) район, область. Окремо по власнику тварини, вказати:

  • ПІП фізичної особи – власника тварини;
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті);
  • Адресу місцезнаходження господарства фізичної особи.

Підставою для внесення до журналу обліку фізичних осіб — власників тварин є підтвердження наявності у господарстві заявленого фізичною особою поголів’я молодняку.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень